Velkommen som ny spejderforælder!

Kære nye spejderforældre 🙂
Her er lidt information om de ting, der er kommet spørgsmål til:

Beklædning:
Vi forventer ikke, at ungerne får uniform som noget af det første – et tørklæde kan sagtens gøre det, da vi jo ofte har udetøj over alligevel. Hvis I gerne vil give jeres barn en uniform, kan den bestilles i spejderbutikken 55nord i deres netbutik: www.55nord.dk Du kan også kigge på dba, gul og gratis eller holde øje med vores facebook-side.

Sørg for at ungerne har tøj på til årstiden, og at det må blive beskidt – i skoven kan det ikke undgås, og vi kører efter devisen, at beskidte børn er glade børn. Undgå helst korte bukser, da der er mange brændenælder, og der kan være flåter – og endelig REGNTØJ OG GUMMISTØVLER når der er vådt.

Dolk:
Vi starter som regel tidligt med at snitte, og har en bunke knive, vi tager med i skoven. Jeres barn må også gerne selv få en dolk. Indtil de har fået deres dolkebevis er det vigtigt, at de kommer og fortæller os, at de har dolken med, så der er en voksen med når der snittes. Vi øver med dolken i en periode, snitter og lærer reglerne – og slutter af med, at de får deres dolkebevis og mærke.

Mærker:
For mange af ungerne betyder mærkerne rigtig meget, og vi har en række ting vi skal igennem for at tjene hvert enkelt mærke. Når de får mærket udleveret hæfter vi det på et stykke papir, så det ikke så nemt bliver væk for dem, der ikke har uniform.

Vi har informationer på vores hjemmeside og FB-side om, hvor de forskellige mærker skal sidde på hhv. de nye og de gamle uniformsmodeller.

Ture/overnatninger:
Bæver/Ulve: Vi har en fast tradition med en overnatning i Låenhus i løbet af efteråret. Derudover tager vi på en 2-3-dages sommerlejr, der oftest ligger lige efter sommerferien starter. I løbet af foråret er der på distriktsplan planlagt distriktsturnering og der er den årlige UMA-lejr for ulvene og ældre spejdere midt i september.

Junior/Trop: Her er tradition for den årlige UMA-lejr i september samt en længere sommerlejr i løbet af sommerferien. De sidste år har den haft en uges varighed og vi har været på både kanotur og større lejre – det afklares i løbet af vinteren, hvad sommerens lejr bliver.

Flåter i skoven:
Vi tumler rundt i skoven, hvor der er en del flåter – så det er en god idé at tjekke jeres børn for flåter når de kommer hjem. Tjek især steder hvor der er tynd hud, som knæhaser og i lysken. Flåter kan i sjældne tilfælde bære sygdomme, men fjernes den indenfor 24 timer har den ikke nået at bide igennem huden. Det er ikke ret tit vi hører om børn med flåtbid, men tjek det alligevel – især i den varme tid.

Mere information:
Oue Valsgaard Spejdernes Facebook-side – klik her!

Facebook-siden er synlig for alle – også jer der ellers ikke bruger Facebook.

Informationer til forældre bliver sendt ud på mail så sørg for at mail fra KFUMs medlemsservice bliver godkendt i jeres mailssystem, så de ikke ryger i SPAM. Synes I, at I ellers mangler informationer må I meget gerne ringe eller maile 😉